feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

Kasturi

He he.. setelah kurang lebih sebulan dua minggu dari tarikh coretan awal aku di blog ini, baru aku mahu teruskan untuk coretan yang keduanya. Jaraknya agak panjang, tapi tahniah untuk diri aku yang masih ada keinginan untuk terus menulis menulis dan menulis. Moga ia menjadi perlakuan yang bermanfaat sekurang-kurangnya buat diri aku sendiri.

Sambungan dari coretan pertama sebagai mukaddimah, tentang kasturi. Kasturi adalah sejenis haruman atau lebih dikenali dalam bahasa inggeris sebagai 'musk'. Ia berasal dari cecair yang dikeluarkan oleh musk deer. Pada zaman silam, wangian ini hanya dipakai oleh golongan-golongan bangsawan dan kerabat-kerabat di raja. Sehingga hari ini, ia digunakan sebgai kandungan utama dalam wangian berjenama, dan mempunyai nilai harga yang tinggi.

Tinta kasturi adalah simbolik kepada penulisan yang mewangi, yang mampu menyegarkan minda setiap pembaca dengan aroma yang mengasyikkan. Itu hajat yang ingin aku capai dalam setiap penulisanku. Selamat membaca.0 comments:

Post a Comment